Η Ασφάλεια στο Μαρούσι

Η ασφάλεια στον Δήμο μας είναι προτεραιότητα για τον συνδυασμό μας.  

 

Κάθε χρόνο βλέπουμε την εγκληματικότητα να αυξάνετε. Διαρρήξεις σε σπίτια και σε καταστήματα εξαπλώνουν τον φόβο στους πολίτες του Αμαρουσίου που αισθάνονται αδύναμοι και απροστάτευτοι. Ιδιοκτήτες καταστημάτων κρύβουν τις ταμειακές μηχανές τους όταν κλείνουν για το βράδυ, επειδή κλειδαριές και συναγερμοί δεν αρκούν για να προστατέψουν την δούλεψη τους. Οι σπιτινοικοκοιραιοι κλειδώνουν πόρτες και παράθυρα κατατρομαγμένοι ότι θα μπουν ληστές  στις οικίες τους την ώρα που κοιμούνται τα μέλη των οικογενειών τους. Οι γονείς φοβούνται να αφήσουν τα παιδιά τους να παίζουν μόνα τους στις παιδικές χαρές.

Είναι αυτονόητο οτι κάθε πολίτης, εργαζόμενος, ή επισκέπτης του δήμου μας πρέπει ναι αισθάνεται ασφάλεια σε κάθε άκρη του δήμου μας. 

Γιαυτό το πρόγραμμα μας αντιμετωπίζει αποφασιστικά και ολοκληρωτικά το πρόβλημα της ασφάλειας στο Μαρούσι με κάποιες βασικές και υλοποιήσιμα βήματα συμπεριλαμβάνοντας και τα παρακάτω:

1.  Επανιδρύουμε την δημοτική αστυνομία για να επιτηρεί τις γειτονιές και το εμπορικό κέντρο σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και να επεμβαίνει όπου και όταν χρειάζεται.

2. Να είναι όλες οι γειτονιές φωτισμένες.

3. Οι γειτονιές να έχουν πεζές περιπολίες της δημοτικής αστυνομίας ή και της αστυνομίας καθώς και όπου είναι εφικτό οικονομικά ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας.